Şifresiz ssk hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapamazsınız

SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMA SORGULAMA E DEVLET İLE NASIL YAPILIR ?

Daha önceden esgm.sgk.gov.tr adresi üzerinden yapabildiğimiz ama şimdilerde yapamadığımız bir çok işlemler artık turkiye.gov.tr sitesi üzerinden e devlet şifreleri ile giriş yapılarak yapılabiliyor. Hemen hemen Türkiye’de yaşayan bütün insanların e devlet şifreleri var. Yok sa da edinmek gerekiyor artık. Bütün sorgulamaları mahkemeleri vs vs her şeyi sifrelerimiz ile yapamamız gerekiyor. Hem güvenlik gerekçesi ile hem de kişisel bilgilerimizin korunması için, hatta daha net sonuçlar alabilmemiz için bu gerekli.

Bu gerekliliği yerine getirmek adına e devlet şifrelerini postanelere giderek edinmeniz gerekiyor. Artık herhangi bir ptt müdürlüğünden alabileceğiniz şifre işlemleri ile tüm her şey artık elinizin altında. Dünya üzerinde bu kadar mükemmel çalışan başka bir sistem var mı bilemiyorum. Şimdi bu yazımda sizlere e devlet ile ssk hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılıyor onu anlatacağım.

E devlet şifresi ile ssk hizmet dökümü nasıl alınıyor. Öncelikle turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu linki ile hizmet dökümü sayfasına giriş yapacaksınız. Girişte sizden istenilen tc kimlik bilginizi ve ptt tarafından verilen e devlet şifrenizi girer iseniz otomatik olarak 4A hizmet dökümü sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Hoş e devlete girip arama bölümüne sgk hizmet yazsanız da bu sonuçlara ulaşarak çıktılarınızı alabilirsiniz.

Sigortalı olarak çalışan kişilerin 4a olarak sorgulama yapması gerekiyor. Anlamı işçi olmak yani işçi iseniz bu linkten sorgulama yapacaksınız. Hizmet dökümünüz ortaya çıktıktan sonra sayfa altlarında detaylı hizmet dökümü sorgulama işlemini de tek tuş ile gerçekleştirebilirsiniz.

Sizler için bu işlemlerin aşama aşama resimli olarak nasıl yapıldığına dair bilgileri sunacağım oradan da tam isteyen kişiler sorgulamalarını kendileri yapabilirler.

E DEVLET ŞİFRESİYLE SSK SORGULAMA BURADA